Windows 10 ще чете е-писмата на потребителите

Гласовият асистент Cortana получи възможност да чете е-съобщенията на потребителите, за да им напомня за предстоящи ангажименти

Гласовият асистент Cortana получи възможност да чете е-съобщенията на потребителите, за да им напомня за предстоящи ангажименти

Гласовият помощник Cortana, който е част от Windows 10, може да получи достъп до електронната кореспонденция на потребителите, съобщи Microsoft в официални си блог.

Новата функционалност е добавена с цел потребителите да получават известия и напомняния на базата на анализ на електронните им съобщения.

Често хората правят обещания в личната си кореспонденция, но впоследствие забравят за тях, тъй като потокът от съобщения постоянно нараства. Благодарение на технологията на Microsoft Research, потребителите няма да забравят за своите обещания.

Cortana проследява писмата с важна информация – неотложна среща, пристигане на работа в определено време и т.н., след което предупреждава потребителя за наближаващите събития.

Вграждането на подобна функционалност в Windows 10 се очаква да провокира негативни отзиви сред потребителите, заради подозрения, че анализът на е-писмата може да се използва и за други цели.

Коментари по темата: „Windows 10 ще чете е-писмата на потребителите”

добавете коментар...

  1. A

    Броят ни да ни присъединят доброзорно към Турция с подменяне на история с изкупуване на земи с продажни политици и т.н. И ни четът пощата с или без Cortana. След това получават наша снимка от уеб камета ни, а скоро и ще ни вземат отпечатъци за здраве.

  2. Anonymous

    В Северна Корея партията те ръководи и контролира, а в “демократичния” свят – Майкрософт.

  3. :-p

    “ще чете е-писмата на потребителите” – много добре звучи, четене, гледане, слушане 1:1 като на едно шоу Биг Брадър.

  4. Иво Иванов

    Като я няма тази прословута Cortana на български език в България, защо публикувате тези статии. Американците не ни броят за нищо.

Коментар