Microsoft с по-малък от очаквания спад

През второто тримесечие на финансовата 2016 г. чистата печалба на Microsoft възлиза на $5 млрд.

През второто тримесечие на финансовата 2016 г. чистата печалба на Microsoft възлиза на $5 млрд.

Microsoft обяви спад на приходите за тримесечието, които обаче се оказаха по-високи от очакванията на Уолстрийт. В резултат акциите на компанията поскъпнаха с 3% към края на седмицата.

През второто тримесечие на финансовата 2016 г. чистата печалба на Microsoft възлиза на $5 млрд., спрямо $5,86 млрд. година по-рано, което е спад от 15%. Приходите на компанията са намалели от $25,69 млрд. до $25,26 млрд.

В периода октомври-декември 2015 г. продажбите на таблети Microsoft Surface са нараснали с 29% на годишна база и възлизат на $1,35 млрд. в стойностно изражение.

При телефоните обаче приходите на Microsoft са рухнали с 49%. Компанията е продала само 4,5 млн. смартфона Lumia, в сравнение с 10,5 млн. броя година по-рано.

Облачното подразделение Intelligent Cloud, което развива продукти като Windows Server, Windows Azure и SQL Server, приключва тримесечието с приходи в размер на $6,3 млрд., което е с 5% повече на годишна база.

Структурата Productivity and Business Processes, към която спадат Microsoft Office и Dynamics, регистрира 2% спад на приходите, които са $6,7 млрд. Направлението More Personal Computing, отговорно за потребителската електроника, лицензирането на Windows и търсачката Bing, бележи 5% спад – до $12,7 млрд.

Коментари по темата: „Microsoft с по-малък от очаквания спад”

добавете коментар...

  1. It's true

    коИто

  2. Blah

    “Microsoft обяви спад на приходите за тримесечието, които обаче се оказаха по-високи от очакванията на Уолстрийт.” -> трябва да е по-ниски…

Коментар