Xerox се разделя на две компании

До края на настоящата година Xerox ще се раздели на две компании

До края на настоящата година Xerox ще се раздели на две компании

Xerox обяви план за разделяне на две компании – едната ще се занимава с решенията за обработка на документи, а другата с аутсорсинг на бизнес процеси, гласи официалната информация, която потвърди появилите се по-рано слухове за подобна трансформация.

Преустройството на бизнеса на Xerox е следствие от придобиването на компанията Affiliated Computer Services през 2010 година за сумата от 5,6 млрд. долара, отбелязва Уол Стрийт Джърнъл.

Към края на януари, пазарната капитализация на Xerox възлиза на 9,34 млрд. долара, като от началото на годината акциите на компанията поевтиняха с  13%, уточнява американската медия.

Предполага се, че в борда на директорите на компанията за услуги ще влезе известният инвеститор Карл Айкан (79 г.), който по-рано се опита да предотврати преобразуването на Dell от публична в частна компания.

Очаква се разделянето да завърши към края на 2016 г., като в резултат ще бъдат формирани две компании – Document Technology (11 млрд. долара) и Business Process Outsourcing (7 млрд. долара).

Очаква се трансформацията да спести по 2,4 милиарда долара на двете компании в следващите три години.

Коментари по темата: „Xerox се разделя на две компании”

добавете коментар...

  1. Поредната

    … поредната американска компания, която реши да се цепне ( да раздели печелившия от непечелившия бизнес, иновацията от money-making машината). HP, Google, Symantec, Xerox и още… Вече почвам да си мисля някои неща…

Коментар