Samsung се връща на пазара за OLED TV през 2017

Samsung пусна първия си OLED телевизор през 2013 г., но по-късно прекрати продажбите

Samsung пусна първия си OLED телевизор през 2013 г., но по-късно прекрати продажбите

Samsung разглежда възможността да се завърне на пазара за OLED телевизори през 2017 година, съобщи The Korea Times, позовавайки се на източници от ръководството на компанията.

В края на 2014 г. Samsung реши да на участва на пазара за OLED телевизори, докато технологията не стане достатъчно евтина. Вместо това, корейският производител се насочи към телевизорите с квантови точки. Технологията с квантови точки предполага добавяне на допълнителен слой към обикновения течнокристален панел.

Ситуацията обаче се променя. Миналата седмица ръководството на Samsung Display е разгледало план за инвестиции в панелите с органични светодиоди (OLED) за телевизори. Взето е решение разработките на тази технология да продължат, но приоритет продължават да бъдат OLED панелите с малък екран.

Твърди се, че Samsung ще се върне на пазара за OLED телевизори през 2017 г. Компанията пусна единствения си засега OLED телевизор през 2013 г. – това беше моделът KN55S9C с извит 55-инчов екран на цена около $10 000, която бързо падна до $6000, а след това производството бе спряно.

Коментари по темата: „Samsung се връща на пазара за OLED TV през 2017”

добавете коментар...

  1. Ico

    А стига

  2. Ivko

    Спокойно ще го доизчакаме да умре като технология и LED и OLED.
    По-старата технология като CRT и LCD е в пъти много по-добра от сегашните боклуци, които се развалят и изхабяват и трябва да се сменят на всеки 16 до 24 месеца. Същото като новите тъпи смартфони специално направени със несменяеми батерийки, за да се хвърлят и много често купуват нови.

    LED и OLED само в началото изглеждат привидно добре и лъскави, но са със сериозни технически недостатъци и са със програмирана смърт производителят очаква и знае точно кога ще се развали, за да продаде нови.

Коментар