Apple ще създава собствени сериали

Пускането на собствена видеоуслуга с уникално съдържание може да даде тласък на продажбите на Apple TV

Пускането на собствена видеоуслуга с уникално съдържание може да даде тласък на продажбите на Apple TV

Стъпвайки на опита си в създаването на съдържание, Apple планира да развие бизнес и със собствени сериали и телевизионни шоу програми, в допълнение към радиопредаванията за Beats 1.

От края на миналата година компаниятта води преговори с американски филмови студия за снимане на ексклузивни видеопродукции за абонатите на iTunes, съобщи TheStreet.com.

С търсенето на партньори в Холивуд се е заел Еди Кю, старши вицепрезидент по интернет продажби и софтуер в Apple. Първите резултати от партньорството се очаква да бъдат представени през септември 2016 г., когато ще се състои световната премиера на iPhone 7.

Има няколко причини Apple да търси развитие в бизнеса с развлекателно съдържание, където ще се конкурира с играчи като Netflix и HBO. Първата от тях е очакването компанията да покаже принципно нов продукт, което ще й помогне да увеличи и продажбите на Apple TV.

Освен това пускането на собствена видеоуслуга с уникално съдържание може да даде тласък за поскъпване на акциите на компанията, които в последните три месеца следваха тенденция на спад и се покачиха само при обявяване на финансовите резултати за 2015 г. – в резултат на това Apple отстъпи на Alphabet първото място на най-скъпа компания.

Коментари по темата: „Apple ще създава собствени сериали”

добавете коментар...

  1. :o)

    Могат да направят “теория на големия взрив” с още по-големи нърдове 🙂

  2. i

    и 28 версии по-късно ..

  3. очуден

    че то сериалът iZombie не е ли на Apple ?

Коментар