Alphabet вече е най-скъпата компания в света

Пазарната капитализация на Alphabet достигна $560 млрд., с което компанията става най-скъпата в света

Пазарната капитализация на Alphabet достигна $560 млрд., с което компанията става най-скъпата в света

Холдингът Alphabet, в състава на който е Google, вече е най-скъпата компания в света, изпреварвайки Apple, става ясно от публикуваните резултати за последното финансово тримесечие, приключило на 31 декември 2015 г.

Приходите на Alphabet за периода октомври-декември възлизат на $21,3 млрд. Оперативната печалба по GAAP е на стойност $5,4 млрд, докато чистата печалба е $4,9 млрд, или $7,06 на акция.

Пазарната капитализация на Alphabet достигна $560 млрд. За сравнение, цената на Apple се колебае в момента около $540 млрд. Така Alphabet измества Apple като най-скъпа компания в света.

Google промени корпоративната си структура през август миналата година, като създаде холдинга Alphabet. Това позволи на отделните подразделения да работят по-самостоятелно и да се развиват по-бързо.

Реорганизацията на Google в Alphabet завърши през октомври 2015 г. Холдингът притежава няколко компании, които по-рано принадлежаха на Google. Начело на структурата са основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин.

Все още името Alphabet е малко известно и мнозина не са наясно, че интернет гигантът Google, номер едно в търсенето, е част от тази компания. Предполага се обаче, че с течение на времето ситуацията ще се промени и Alphabet ще стане толкова популярна, колкото и Google.

Коментари по темата: „Alphabet вече е най-скъпата компания в света”

добавете коментар...

  1. Уруд

    Yes !!!*****

Коментар