Meizu Pro 5 – модификация под управление на Ubuntu

5,7-инчов Meizu Pro 5 под управление на Ubuntu се очаква скоро на пазара

5,7-инчов Meizu Pro 5 под управление на Ubuntu се очаква скоро на пазара

Версия на смартфона Meizu Pro 5 под управление на операционна система Ubuntu се задава на хоризонта. Снимки на 5,7-инчовото устройство с Full HD резолюция вече изтекоха в интернет.

Оригиналният Meizu Pro 5 се доставя с Android ОС 5.1 и фирмен интерфейс Flyme OS 4.5. Производителят обаче поддържа тесни контакти с екипа на Canonical, който разработва версия на Ubuntu за мобилни устройства.

Преди година Meizu показа смартфона Pro 4 под управление на Ubuntu Touch и фирмена обвивка, който се продаваше за 300 евро на пазарите в Европа. Сега на път е Meizu Pro 5 с Ubuntu.

Meizu Pro 5 стъпва на едночипова система (SoC) Samsung Exynos 7420 с осем ядра, докато предходният модел разчиташе на MediaTek MT6595. Разработчикът Canonical вече има опит с портирането на Ubuntu към смартфона Meizu MX3, в който се използваше Exynos 5410.

Все още няма информация кога точно ще излезе Meizu Pro 5 под управление на Ubuntu, на кои пазари и каква ще бъде цената на смартфона. Предполага се, че тя няма да бъде по-различна от тази на версията с Android.

Коментар