Google сам ще разработва смартфоните Nexus

Смартфоните Nexus в бъдеще ще се разработват от специалисти на Google

Смартфоните Nexus в бъдеще ще се разработват от специалисти на Google

Google реорганизира програмата си за смартфони Nexus. Компанията възнамерява сама да разработва устройствата, вместо да ги възлага на партньори.

Според публикация на TheInformation.com, интернет гигантът ще вземе под контрола си почти всички етапи от създаването на смартфони Nexus и ще намали влиянието на своите партньори в процеса на разработка.

По същество, с разработката на  смартфони ще се занимават специалисти на Google, а партньорите ще извършват оценка дали може да се произведе подобен продукт и да се наложи на пазара.

Аналогичен подход използва Apple, благодарение на което нейните устройства имат известни предимства спрямо конкурентите. Разбира се, Google не може да приложи напълно същия подход, тъй като няма собствено разработени чипове.

Освен това Apple единствена на пазара предлага устройства с операционна система iOS и може да си позволи максимално да оптимизира софгуера и хардуера. В същото време Android се използва от стотици други производители на смартфони.

Коментари по темата: „Google сам ще разработва смартфоните Nexus”

добавете коментар...

  1. User

    Да, отлично супер ще оптимизират максимално софтуера и хардуера, за да правят хардуерно несъвместими смартфони с вградени хардуерни бръмбари и лишаване от свобода и възможност на потребителите да инсталират никакъв друг софтуер освен Андроид OS и апове от Андроид магазин.

Коментар