iOS 9 блокира iPhone 6 с неоригинални компоненти

Потребители на iPhone 6 с неоригинален скенер на пръстов отпечатък се натъкнаха на сериозен проблем при обновяване до iOS 9

Потребители на iPhone 6 с неоригинален скенер на пръстов отпечатък се сблъскаха с проблем при обновяване на iOS 9

Много потребители на Apple се натъкнаха на проблем след последното обновление на операционната система iOS 9. В частност на екрана на iPhone 6 се изписва съобщение „Грешка 53” и смартфонът отказва да работи.

Пръв за проблема съобщи фоторепортер на британския Гардиън. Засегнати от обновлението са хиляди потребители. Всички те са ремонтирали вградения скенер за пръстови отпечатъци в неоторизирани от Apple сервизни центрове.

Именно това е причината за блокиране на iPhone след инсталиране на обновлението, в процеса на което iOS 9 проверява дали са оригинални компонентите на смартфона. Откриването на неоригинални части се счита за опасно от системата и тя блокира работата на устройството.

Apple все още не е разкрила причината за честите проблеми с Touch ID, но съветва потребителите да се обръщат в подобни случаи само към оторизираните сервизни центрове. Освен това инсталирането на неоригинални компоненти прави невалидна заводската гаранция на iPhone.

Коментари по темата: „iOS 9 блокира iPhone 6 с неоригинални компоненти”

добавете коментар...

  1. :)

    Пълно мълчание от зомбитата. И в калдата-та мълчат.

  2. Anonymous

    Ако Ейпъл произвеждаше автомобили, щяха да се самовзривяват без предупреждение, като им сложиш неоригинални чистачки.

Коментар