Google повиши сигурността на сърфирането в уеб

Предупредителните съобщения за опасности в сайтовете се извеждат на червен фон

Предупредителните съобщения за опасности в сайтовете се извеждат на червен фон

Google подобри възможностите на Safe Browsing API, който проверява сайтовете за зловредни файлове. Последната версия открива също наличие на лъжовна реклама и бутони за сваляне, които водят към фишинг сайтове или зареждат троянци.

Safe Browsing се използва в браузърите Chrome, Firefox и Safari, като при откриване на реклама или опасни линкове предупреждава потребителя. Предупредителните съобщения се извеждат на червен фон.

Разбира се, потребителят може да игнорира предупреждението и да посети съответния сайт, но при сърфирането в него трябва да е внимателен с линковете и бутоните.

Пример за недобросъвестна реклама са съобщения за остарял браузър, предложения за обновяване на софтуера или инсталиране на друга програма. Подобни съобщения често се появяват в мобилните браузъри.

Коментари по темата: „Google повиши сигурността на сърфирането в уеб”

добавете коментар...

  1. Ив

    С една голяма уловка, за да работи тази услуга всеки един адрес и клик ще бъде следен и изпращан на гуглерските сървъри за проверка.

    Да не си помислите, че няма да посмеят нищо друго да правят с тези лични данни – както се казва честна бизнесменска дума. 🙂

Коментар