Британска кампания срещу P2P мрежите

Британски юристи започнаха мащабна кампания срещу потребителите на мрежи за обмен на файлове. Лондонската юридическа компания Davenport Lyons използва технологията Logistep, за да събере доказателства срещу потребителите на P2P мрежи.
Програмата проследява IP адреса, но юристите се нуждаят от информация и за физическия адрес, която искат от доставчиците.

ПР агенция, наета от правозащитници, разкрива, че се подготвя прослушване на 100 британски граждани, обвинени в разпространение на материали, защитени с авторско право. Съдебните органи вече са изискали от провайдерите няколко хиляди имена и адреси на потребители.

Окръжният съд на Лондон вече постанови глоби в размер на 750 британски лири на четирима потребители. Те ще трябва също така да заплатят и стойността на програмното осигуряване, което са разпространявали незаконно.
Според обвинителите, между кражбата на DVD от магазина и копиране на програмен продукт от P2P мрежа няма никаква разлика. Клиент на юристите от Davenport Lyons са компаниите Topware и Zuxxex, както и други производители на видеоигри.

Коментар