2020: Над $100 млрд. от мобилни приложения

Устойчивото развитие на зрелите пазари наред със стремителния ръст в развиващите се икономики ще стимулират бизнеса с мобилни приложения

Устойчивото развитие на зрелите пазари наред със стремителния ръст в развиващите се икономики ще стимулират бизнеса с мобилни приложения

Пазарът на мобилни приложения през настоящата година ще нарасне с 24%, а приходите от всички магазини ще достигнат 51 млрд. долара, прогнозира компанията App Annie.

Прeз 2020 г. приходите на онлайн магазините за приложения ще превишат 101 млрд. долара, сочи още прогнозата. Устойчивото развитие на зрелите пазари наред със стремителния ръст в развиващите се икономики ще стимулират бизнеса с мобилни приложения.

Въпреки че големите пазари като САЩ, Япония и Китай играят ключова роля за общата положителна динамика в приходите от приложения, App Annie прогнозира, че бързоразвиващите се пазари – от Индия и Индонезия до Мексико и Аржентина – ще отворят колосални възможности.

Китай ще изпревари САЩ по общи приходи от магазините за мобилни приложения през първата половина на 2016 г., смятат анализаторите. Показателите за приходи и използване на приложения демонстрират признаци на устойчивост в условия на криза – ситуация, която напомня мното на пазара за смартфони и мобилни приложения в периода 2008-2010 г.

Докладът е изготвен по строг научен подход, като са ползвани данни от 10 хиляди източника, наред със собствена статистика и задълбочен анализ, подчертават от App Annie.

Коментар