Поликомп въвежда у нас сторидж устройства Asustor

Портфолиото на Asustor вкючва решения за широк кръг от потребители, вкл. големи корпорации

Портфолиото на Asustor вкючва решения за широк кръг от потребители, вкл. големи корпорации

Сторидж устройствата на Asustor отскоро са достъпни на българския пазар от ИТ дистрибутора Поликомп, съобщиха от компанията.

Asustor NAS са първите в света NAS (Network-Attached Storage) устройства, проектирани около идеята за използване на приложения. Те се отличават с приложно-базиран дизайн, интуитивен и лесен за използване интерфейс.

Потребителят може да избира кои приложения да инсталира, в зависимост от нуждите си – повече от 200, организирани в 19 категории, като по тoзи начин устройството му не се претрупва с ненужна функционалност.

В допълнение, Asustor NAS продуктите са еко-ориентирани и предлагат набор от опции за пестене на енергия, уточниха от Поликомп.

NAS платформите постоянно еволюират, като се наблюдава изместване на функциите от чисто мрежово устройство за съхранение на данни към домашен медиен център. Asustor предлага централизирано хранилище за данни със съвместен достъп до файловете от различни платформи.

Налични са различни приложения, например VPN, FTP, WEB и принт сървъри, както и сървър за видео наблюдение посредством IP камери. Определени модели имат възможност за включване към телевизор чрез вграден HDMI порт и управлението му чрез дистанционно или приложение, инсталирано на смартфон. Решенията на Asustor могат да стриймват 4К видео изображения.

Предвидена е и поддръжка на архивиране на данни към отдалечени сървъри или в „облачно” хранилище. С навлизането на клауд модела, NAS сториджът може да се възприеме като персонален облак, който позволява онлайн бекъп, надеждност, достъп до информация отвсякъде и ползване на богата гама услуги.

Централeн вход към създаването на персонализиран, собствен и уникален Asustor NAS e порталът за приложения App Central. Решенията са атрактивни и с възможността за ползване на мобилни приложения за iOS/ Android, които превръщат смартфона или таблета в устройство за настройка на сториджа, подреждане и ползване на фото, видео и музикални колекции, както и следене на информацията от охранителните камери.

Портфолиото на Asustor вкючва решения за широк кръг от потребители – домашни и малък офис, професионалисти в изкуството и дизайна, както и големи корпорации. Вкички продукти са достъпни на нашия пазар чрез партньорската мрежа на Поликомп.

Коментар