Виваком пуска клауд услуга с достъп до 128GB

Виваком и pCloud лансираха облачна услуга, която дава достъп до пространство от 128 GB към тарифните планове на оператора

Виваком и pCloud лансираха облачна услуга, която дава достъп до пространство от 128 GB към тарифните планове на оператора

Виваком и швейцарската компания за облачни услуги pCloud предложиха съвместно иновативна услуга, която дава достъп на потребителите до облачно пространство и интернет връзка.

Телекомът и клауд компанията пуснаха приложение Viva pCloud, което дава достъп до 128 GB облачно пространство, като част от избрани планова от тарифните линии Smart и iTraffic. На потребителите на всички останали планове на оператора Viva pCloud 128 GB ще се предлага с месечен абонамент от 2,99 лв.

„Приложението Viva pCloud дава достъп до облачна услуга: повече място за съхранение и споделяне на снимки, видео клипове, музикални и други файлове, както и постоянен достъп до тях от всяко устройство и по всяко време”, поясни Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud.

80% от случаите, в които човек изгуби информацията си, са свързани със забравени смартфони (44%), откраднати смартфони (25%) и  унищожени смартфоти (31%). С приложението Viva pCloud потребителите могат да избегнат всяка една от тези ситуации, допълни Зафер.

Приложението може да бъде свалено от Viva Apps на всяко Android устройство, a предоставеното пространство от 128 GB позволява на потребителите да увеличат паметта на телефона си до 16 пъти. В пространство от 128 GB се побират 10 000 е-книги, до 60 000 снимки или до 30 000 песни.

Потребителите на смартфони и таблети с друга операционна система могат да се възползват от услугата, като се регистрират на сайта Viva pCloud и след това свалят приложението от Apple AppStore.

Новият пакет Viva pCloud е достъпен от 15 февруари в търговската мрежа на Виваком. В зависимост от резултатите от сътрудничеството, двете компании могат да предприемат и по-мащабно партньорство, насочено към решения за българския бизнес.

Коментари по темата: „Виваком пуска клауд услуга с достъп до 128GB”

добавете коментар...

  1. moxie

    mega.co.nz

  2. Наско

    Идеята да ползваш нещо различно от Google и DropBox е че това са американски компании на които хората с бизнес и ценна информация няма как да имат доверие.
    Тоест предоставяш си личните файлове на американците.
    Тук поне са Швейцарци, малка държавица с по различна политика и интереси.
    Има си хора които ценят това.
    Не случайно акцента е на криптирането.

  3. :o)

    аз не мога да разбера, каква е идеята да предлагаш платено нещо, което вече се предлага безплатно от Google и DropBox ?

  4. Anonymous

    Това “клауд” някаква синоптична прогноза ли е? На кой му пречи майчиния му език?

Коментар