Pale Moon – браузър с дизайна на ранния Firefox

Pale Moon е браузър с отворен код, с поддръжка на почти всички Firefox разширения и теми

Pale Moon е браузър с отворен код, с поддръжка на почти всички Firefox разширения и теми

Няколко браузъра доминират с голяма преднина пред всички останали. Това не значи, че по-малко популярните приложения за сърфиране в уеб нямат своите достойнства.

Pale Moon е базиран на Firefox и предлага бързо сърфиране, като същевременно запазва традиционно дружелюбния потребителски интерфейс от ранните версии на Firefox.

Това е проект с отворен код, с поддръжка на почти всички Firefox разширения и теми. Но някои от характеристиките, вградени във Firefox, са забранени в Pale Moon, с цел ускоряване на сърфирането и намаляване на консумацията на системни ресурси – например „Accessibility and Parental Controls”.

При стартиране, Pale Moon позволява импортиране на опции, отметки, история, пароли и други данни от Internet Explorer и Chrome. Интерфейсът е същият като на ранните версии на Firefox, преди Australis 29.

Pale Moon поддържа работа с множество табове и предлага широк набор от настройки. Предвидени са няколко мощни функции за по-удобно и сигурно сърфиране, вкл. неприкосновен режим, който автоматично изтрива всички следи от сърфирането след затваряне на текущата сесия.

Потребителят може да синхронизира данните си така, че да има достъп до история, отметки, пароли и отворени табове от всички устройства.

Даунлоуд: Pale Moon

Коментар