Entrepregirl очаква смели предприемачески идеи

Всяко момиче, което има идея и не се страхува да я сподели, може да го направи до 13-ти март 2016 г.

Всяко момиче, което има идея и не се страхува да я сподели, може да го направи до 13-ти март 2016 г.

Започна поредно издание на Entrepregirl – първият български конкурс, насочен към развиване на предприемачеството сред младите момичета. В предходните две години над 100 момичета се осмелиха да разкажат на света за своите идеи и да покажат, че и те са носители на промяна.

Конкурсът се провежда под мотото „Мечтите нямат пол” и е вдъхновен от наградата „Digital Woman of Europe 2013”, която Саша Безуханова, председател на Българския център на жените в технологиите (BCWT), получи от вицепрезидента на Европейската комисия и еврокомисар по дигиталната политика Нели Круз.

За наградата Entrepregirl могат да се борят кандидатки на възраст от 16 до 25 години. Всяко момиче, което има идея и не се страхува да я сподели, може да го направи до 13-ти март 2016 г. чрез платформата на страницата на конкурса Entrepregirl.

На официална церемония в края на месец март ще бъде връчена наградата. 10-те момичета с най-високи резултати ще представят идеите си на церемонията пред жури, което ще избере на място финалистката.

Уъркшопи на тема „Генериране и валидиране на идеи: първи стъпки към предприемачеството” и „Структура на добрия екип, комуникационни и презентационни умения” ще помогнат за представянето на всички кандидатки.

Събитията са предвидени за 26-ти февруари и 1-ви март в офиса на BCWT. Водеща е Диана Найденова, председател на „Обединени Идеи за България”.  Регистрацията е безплатна, а двете работни сесии ще бъдат предавани на живо през YouTube канала на BCWT.

Entrepregirl е част от желанието и усилията на Саша Безуханова да развива предприемаческата култура в България и да насърчава повече момичета да се насочват към света на бизнеса и технологиите.

Наградата включва стипендия за алтернативна MBA (аMBA) програма на Бизнес института за предприемачи, едногодишно менторство и членство в BCWT и място в Junior Achievement STartUp Hambar в София Тех Парк. Три от момичетата с най-добри идеи ще бъдат представени в инициативата на JA Bulgaria – „Активизирай се!”.

Коментар