Нов фонд „променя играта” във финансирането на стартъпи

Технологичните таланти в Европа ще могат по-бързо да реализират своите идеи
(снимка: CC0 Public Domain)

Рисков фонд за ранно финансиране на проекти стартира днес дейността си в Европа. Концепцията на Gamechanger обещава сериозна промяна на този пазар, тъй като процесът на финансиране на стартъпи е сведен до 10-минутно онлайн процедура на самообслужване, където основателите се представят чрез видео интеграция.

Не са необходими допълнителни интервюта или обаждания. „Game-Changer.vc прави рисковото финансиране толкова лесно, колкото Stripe направи обработката на плащанията”, заявиха от компанията.

Одобрените проекти ще получават финансиране в размер на $25 000. Фондът ще подпомага талантите при създаване на бизнес субект и банкова сметка, както и при сключване на партньорски сделки, за да бъде намален необходимият първоначален капитал за стартиране на бизнес.

Основателите ще бъдат водени от фонда в първите си стъпки за изграждане на бизнес и ще могат да се включат в сесии с успешни предприемачи на базата на самообслужване.

Рисковият фонд е насочен към технически предприемачи с интерес към разработката на софтуер или изграждане на Web 3.0 бизнес. Той е географски агностичен, като целта му е да подкрепи основателите в световен мащаб да станат предприемачи с по-малък риск.

Фондът стартира първо в Централна и Източна Европа – регион със силен набор от технологични таланти, който исторически е бил пренебрегван от много рискови инвеститори. Заявленията могат да се подават от днес, без прекъсване и ограничения.

„Вярваме, че има голям набор от изключителни таланти, които нямат финансова подкрепа, за да започнат бизнес. Искаме да подкрепим предприемачеството и да дадем възможност на следващото поколение основатели да бъде по-разнообразно”, казват от фонда.

Gamechanger е основан от опитни предприемачи и инвеститори в рисков капитал, които подкрепят компании като Revolut, Brex, Personio, Traveloka, Animoca Brands и Delivery Hero.

Коментари по темата: „Нов фонд „променя играта” във финансирането на стартъпи”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Брех Йордан, брех експерт от най-високо ниво. 50 трилиона евро напечатани за по-малко от 2 години казваш. И откъде тази цифри ?? Лично шефа на ЕЦБ ли ти се отчете на ушенце или от мазето на Позитано я подадоха.

  2. Йордан

    Няма как, при над 50 трилиона евро напечатани за по-малко от 2 години, сега ще раздаваме хилядарки на Сульо и Пульо.

Коментар