Хай-тек гиганти ускоряват развитието на 5G

„5G е път на еволюция и преходът ще бъде плавен, като внедряването на завършени търговски 5G системи не се очаква преди 2020 г.”, заяви Улф Евалдсон, главен технически директор на Ericsson

„5G е път на еволюция и преходът ще бъде плавен, като внедряването на завършени търговски 5G системи не се очаква преди 2020 г.”, заяви Улф Евалдсон, главен технически директор на Ericsson

Ericsson и глобалният оператор Telefonica ще разработват съвместно 5G технологии, продукти и услуги, стана ясно от подписания между двете компании меморандум за разбирателство.

Очаква се партньорството да даде сериозен тласък на 5G технологиите и предприемаческата среда, в която те могат да се развиват, със специфичен фокус върху програмите 5G PPP и ETP Networld 2020, организирани от Европейската комисия в рамките на програма Хоризонт 2020.

Наскоро Telefonica изгради първата 5G лаборатория за върхови научни разработки, съвместно с испанския институт IMDEA Networks Institute. Лабораторията 5TONIC е предназначена за създаване на отворена екосистема за иновации и развойна дейност, а Ericsson е първият производител, който се присъединява към инициативата, като част от своята програма „5G за Европа”.

„5G е път на еволюция и преходът ще бъде плавен, като внедряването на завършени търговски 5G системи не се очаква преди 2020 г. За да се достигнат очакваните капацитет и възможности на 5G, инвестициите в съвместни изследвания и изпитания на 5G технологии трябва да продължат”, коментира Улф Евалдсон, главен технически директор на Ericsson.

Сред съвместните дейности на двете компании ще бъдат изследвания, дискусии, полеви изпитвания и демонстрации на технологии и оборудване за осигуряване на 5G мрежова архитектура, комуникации, услуги и приложения. Очаква се Ericsson и Telefonica да постигнат съвместно разбирателство по възможностите за ползване, изискванията и сценариите за внедряване на 5G безжични системи и 5G-готова опорна мрежа, базирана на виртуализирана мрежова архитектура.

Коментар