Foxconn шокирана от огромните дългове на Sharp

Foxconn може да се откаже от покупката на две трети от Sharp, заради огромни дългове, скрити по време на преговорите

Foxconn може да се откаже от покупката на две трети от Sharp, заради огромните дългове на японската компания, скрити по време на преговорите

Покупката на Sharp от тайванския гигант Foxconn е пред провал. Причината е в огромните дългове на японската компания, които били потулени по време на преговорите.

По-рано тази седмица Nikkei съобщи, че Foxconn ще придобие две трети от Sharp за сумата от 5,9 млрд. долара, но впоследствие се появиха информации, че сделката се отлага.

Foxconn била неприятно изненадата от дълговете на Sharp, които японската компания скрила по време на преговорите. Информацията за стопиране на сделката срина моментално акциите на Sharp с 14%, предаде Ройтерс.

Според представител на Foxconn, сключването на сделката се отлага до изясняване на новата информация, получена от Sharp. Междувременно, анонимни източници твърдят пред Ройтерс, че задълженията на Sharp възлизат на стотици милиарди йени.

Историята се повтаря. През 2012 г. Foxconn договори придобиване на част от Sharp, но след това се отказа от покупката. Засега няма официални коментари от двете компании.

Коментари по темата: „Foxconn шокирана от огромните дългове на Sharp”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Япончетата винаги са били измамници, а китайчетата винаги са обичали силата…

Коментар