AMD FirePro S9150 ускорява проучванията за нефт и газ

На базата на AMD FirePro S9150 могат да се изграждат масивни, мулти-GPU клъстери с производителност над 1 петафлоп

На базата на AMD FirePro S9150 могат да се изграждат масивни, мулти-GPU клъстери с производителност над 1 петафлоп

Глобалната компания за геофизически услуги и оборудване CGG е инсталирала система със сървърни графични процесори AMD FirePro S9150 за ускоряване на своите проучвания за нефт и газ с над 1 петафлоп GPU изчислителна мощ, съобщи AMD.

Използвайки софтуерните средства на AMD за високопроизводителни изчислителни среди (HPC) с графични процесори, достъпни на GPUOpen.com, CGG е успяла бързо да конвертира своя Nvidia CUDA код към OpenCL за обработка на сеизмични данни с AMD FirePro S9150 GPU производствен клъстер.

„Проучването за енергийни източници е много сериозна задача, която отнема много времеви ресурс, и тук могат да се видят значителните ползи от изчислителните среди, използващи графични процесори”, коментира Брайън Рийвс, старши директор продуктов мениджмънт в поделението за професионална графика на AMD.

Производителността на ват плюс поддръжката на голяма GPU памет са особено полезни за CGG. Изследванията на компанията зависят от прецизните резултати, осигурявани от производствения клъстер на база AMD FirePro S9150 GPU, отбелязва Жан-Ив Бланк, главен ИТ архитект в CGG.

На базата на AMD FirePro S9150 могат да се изграждат масивни, мулти-GPU клъстери, с поддръжка на библиотеките с отворен код на AMD, и за работа с изчислителни проекти, изискващи над 1 петафлоп GPU изчислителна мощност. Графичното решение на AMD осигурява изчислителна поддръжка на бързо преобразувание на Фурие, както и на базови подпрограми за линейно-алгебрични функции.

Коментар