Пентагонът привлича ИТ лидери, иска иновации

Бившият главен изпълнителен директор на Google Ерик Шмид оглави съвета по иновации към Пентагона. Новият орган ще пренася последните достижения на Силициевата долина в работата на американското министерство на отбраната.

Назначението на Шмид се обяснява от ръководството на Пентагона със стремежа да бъдат привлечени на работа във ведомството най-добрите технически специалисти, фокусирани върху иновациите.

В съвета ще влязат 12 души, все бивши шефове на големи компании в сферата на технологиите. Тяхната задача ще бъде да ускорят внедряването на военни мобилни и облачни приложения, както и на високотехнологични прототипи.

По повод назначението си, Ерик Шмид заяви, че възнамерява да прокара мост между американските военни и компаниите, които се занимават с високи технологии. Министърът на отбраната Аштън Картър коментира, от своя страна, че ако военните не приложат иновации, то САЩ няма да имат армията, от която се нуждае и заслужава страната.

По неговите думи, модернизацията е трябвало да започне много по-рано, за да се запази предимството над Русия и Китай, които работят активно по подобряване на качеството на своите въоръжение сили.

Ерик Шмид работеше в Google от 2001 година. По времето на Барак Обама бившият CEO на интернет гиганта влезе в съвета по наука и технологии към президента на САЩ.

Коментари по темата: „Пентагонът привлича ИТ лидери, иска иновации”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Тоя май откакто е роден си е доносник.

  2. 01101110

    Веонните имат голям принос към развитието на технологиите, човечесеството им е много задължен.

  3. А

    Ерик Шмид внедрен CIA агент в Google.

Коментар