Lenovo заложи на Centrino 2 в нова серия лаптопи

Нова серия лаптопи, софтуер и услуги за малкия и среден бизнес (SMB) обяви световният доставчик на компютри Lenovo.
Компанията въвежда трио лаптопи ThinkPad SL300, SL400 и SL500 с вградени възможности за широколентови комуникации, мултимедия и Blu-ray DVD плейър като опция, съобщиха от българското представителство на Lenovo.
Китайският производител, наследник на РС бизнеса на IBM, ще доставя лаптопите със софтуер, който улеснява дейностите от възстановяване на данни до интернет свързване, както и с пакет услуги за онлайн архивиране и гаранционна поддръжка.
ThinkPad SL идва с услуга за широколентов мобилен достъп, обезпечена от партньорства на компанията с AT&T и Ericsson. Лаптопът включва също WiFi, Ethernet и като опция Bluetooth.
Всички модели от SL серията са проектирани на базата на новата мобилна платформа Intel Centrino 2.
Вградени говорители, микрофон и опционна уеб камера осигуряват гласови и видео конференции през интернет. Поддръжката на HDMI/VGA дава възможност на потребителите да гледат видео с висока резолюция на ThinkPad SL.
Системата Active Protection System действа като еърбаг, пазейки хард драйва от удари. Опционен четец на пръстови отпечатъци предотвратява неоторизиран достъп до лаптопа.
ThinkPad SL е придружен с набор от софтуерни инструменти Lenovo Care Tools за решаване на проблеми с лаптопа. Налична е и услугата за поддръжка ThinkPlus Secure Business, специално насочена към потребителите от малкия и среден бизнес.
Междувременно, Lenovo обяви още 6 нови лаптопа – модели ThinkPad R400, R500, T400, T500, X200 и W500. В тях са вградени технологии като SSD драйвове, LED дисплеи, GPS функционалност, превключваема графика и поддръжка на Display Port.
Новите обявления на Lenovo отчитат нарастващия брой потребители в SMB сегмента. Според IDC, през 2009 година именно на SMB пазара ще се падат 31% от продажбите на лаптопи, вкл. ултрапортативни. Ръстът в сегмента изпреварва този в корпоративния сектор.
Само на територията на САЩ продажбите на лаптопи за SMB ще се увеличат от 7.5 милиона броя през миналата година до 11.6 милиона през 2011 година.

Коментар