Външен модул превръща ултрабука в графичен звяр

Технология AMD XConnect въоръжава ноутбуците с графична мощ от настолен клас

Технология AMD XConnect въоръжава ноутбуците с графична мощ от настолен клас

Нова технология AMD XConnect улеснява свързването и използването на мощна външна графична карта Radeon със съвместим ноутбук или 2-в-1 таблет/ноутбук с порт Thunderbolt 3.

AMD XConnect се явява нова функция на драйвера Radeon Software Crimson Edition 16.2.2. Технологията съчетава решения на AMD, Intel и Razer и бе демонстрирана на ноутбука Razer Blade Stealth с AMD XConnect и Razer Core графичен модул – plug-and-play решение за външни графични карти по интерфейс Thunderbolt 3.

Традиционно, PC геймърите са изправени пред проблема да избират между ноутбуци за игри, като жертват преносимост за гейминг производителност, или ултратънки ноутбуци, жертвайки производителност за преносимост.

Един лек ноутбук или 2-в-1 с Thunderbolt 3, който е съвместим с AMD XConnect, съчетава най-доброто от двата свята – удобството на лекотата сам по себе си, но когато е нужно, да е способен на сериозна покадрова скорост и качество на картината, което е по силите на геймърски ноутбук с мощен външен GPU.

Връзката между външния GPU модул с Radeon R9 300 графика е възможна по Intel Thunderbolt 3 и може да се реализира по всяко време, да се свърже или изключи, което се случва за първи път при външните GPU.

Ултратънкият Razer Blade Stealth е предварително конфигуриран с поддръжка на AMD XConnect и Razer Core – външен GPU модул, който се свързва с мобилния РС чрез Thunderbolt 3 интерфейс (USB-C). Когато Razer Core е с графичен процесор от серията Radeon R9 300, геймърите ще могат да разполагат с игрова производителност от настолен клас в удобно, преносимо plug-and-play решение.

Когато Razer Core е с графичен чип Radeon R9 300, геймърите ще могат дори да играят на IGZO екрана с висока резолюция на Blade Stealth или да се свържат с външен монитор с AMD FreeSync технология за плавни и качествени изображения в игрите.

Една единствена връзка по Thunderbolt 3 осигурява захранване и данни между Blade Stealth и Core, а други периферни устройства могат да се свържат към USB портовете на Razer Core, за да предоставят гейминг изживявания от десктоп клас, посочиха от Razer.

Thunderbolt 3 свежда Thunderbolt до USB-C при скорости до 40Gb/s, създавайки един компактен порт, който върши всичко, коментира от своя страна представител на Intel.

AMD планира да разшири списъка от Radeon графични процесори, които поддържат AMD XConnect, като така ще даде възможност на геймърите да ъпгрейдват своите ноутбуци отвъд серията Radeon R9 300.

Коментар