Airbus завърши придобиването на Navtech

С придобиване на Navtech, виокомпанията Airbus ще ускори бизнеса си с иновативни полетни операции и услуги

С придобиване на Navtech, авиокомпанията Airbus ще ускори бизнеса си с иновативни полетни операции и услуги

Airbus Group завърши придобиването на Navtech, с което се позиционира като доставчик на цялостни летателни оперативни решения.

Двете компании се споразумяха за сделка през декември 2015 г. След придобиването, Navtech ще запази своята идентичност. Майк Хулей е одобрен за главен изпълнителен директор на Navtech.

Navtech ще ускори бизнеса с иновативни полетни операции и услуги на Airbus за клиенти от цял свят. Компанията предлага EFB решения, аеронавигационни карти, навигационни данни на базата на резултати за навигация (PBN), планиране на полети, данни за характеристиките на самолета и за планиране на екипажа.

„Това придобиване ще ни даде възможност да разнообразим нашата гама от дигитални услуги и да позиционираме Airbus като доставчик на завършени и цялостни решения”, коментира Дидие Лукс, ръководител обслужване клиенти на Airbus.

Майк Хулей, от своя страна, заяви, че Navtech ще се възползва от технологиите на Airbus, за по-нататъшното развитие на услугите си. „Индустрията ще се възползва от нашите допълнителни активи, иновации и „обслужване на едно гише” за дигитални оперативни полетни услуги”, заяви Хулей.

Коментар