Apple подсилва MacBook с ултра-бързи SSD от Intel

Ултра-бързи Intel Optane SSD с технология 3D XPoint може да се появят в ноутбуците MacBook от следващо поколение

Ултра-бързи Intel Optane SSD с технология 3D XPoint може да се появят в ноутбуците MacBook от следващо поколение

Apple възнамерява да оборудва своите лаптопи MacBook с ултра-бързи полупроводникови дискове Intel Optane SSD на базата на технология 3D XPoint, съобщи macrumors.com.

3D XPoint е разработена от Intel и Micron. Тя представлява енергонезависима памет, която се отличава от традиционната NAND Flash по това, че клетките памет променят съпротивлението си, за да се различат нулата и единицата.

По същество, 3D XPoint обядинява предимствата на същестувващите технологии за памети. Тя има висока производителност и плътност на поместване на компонентите, ниска консумация на енергия и достъпна цена.

3D XPoint е до 1000 пъти по-бърза и има до 1000 пъти по-дълъг живот, в сравнение с NAND. Освен това новата памет осигурява 10 пъти по-висока плътност на поместените компоненти, в сравнение с обикновената памет.

Първите устройства Intel Optane SSD на база 3D XPoint се очакват на пазара тази година. Технологията 3D Xpoint ще бъде съвместима със стандарта NVMe (NVM Express), който дефинира достъп до SSD по шина PCI Express. От миналата година Apple използва SSD с NVMe в 12-инчовия MacBook.

Наблюдателите на пазара очакват ултра-бързите Intel Optane SSD да се появат в ноутбуците MacBook от следващо поколение. Засега няма официално потвърждение от Apple на тази информация.

Коментари по темата: „Apple подсилва MacBook с ултра-бързи SSD от Intel”

добавете коментар...

  1. (c:

    Първо, технологията се очаква да се появи 2017г. Второ, не виждам защо пишете само Apple? Технология на Intel е, който иска да я ползва, ще я ползва.

    За предишните коментари – виждам, че ви липсва внимание. Излезте навън да поиграете с другите дечица, ще ви мине.

  2. Аркан

    Дрънкулките на Apple стават за разни снобари, които се опитват да демонстрират висок статус в обществото!

  3. mhm

    За сметка на супер слабите процесори и липса на видеокарта. За нищо не стават тия орязани и супер скъпи бараки :))))

Коментар