Жива среща събра фенове на EVE в София

Фен на EVE Online пристигна от чужбина за срещата на българската общност геймъри.
Симеон Митев от години живее зад граница и работи като програмист. Също така от години той влиза в паралелната вселена EVE като Bozman от корпорацията Becks.
EVE e масова ролева онлайн игра (MMOG) и целта в нея е властта във всичките й форми – налагането в политиката, икономиката и битките. Подобно на други ММОG, играчите в EVE се обединяват в общности (корпорации), за да оспорват позиции с други корпорации.
“EVE увлича с това, че е сложна като истинския живот – успехът ти зависи от уменията, които имаш и развиваш или изненадващо откриваш в себе си, казва Симеон Митев.
В този алтернативен свят той е стигнал до ниво водач на други играчи, хора, които преди това никога не е виждал и не познава лично.
„Фактът, че хората се доверяват на преценките ми и изпълняват директивите, е невероятно стимулиращ за мен”, разказва Симеон.
Над 350 са българите в регистрите на EVE. Месеци, прекарани в паралелната вселена са нужни на геймър, за да достигне 60% от най-високото ниво умения.

Причината е, че нищо в EVE Оnline не става по-бързо, отколкото в действителността.

Ако в реалността постигането на конкретна цел отнема 2 или 3 месеца, същото толкова време ще е необходимо и в EVE.

Специални изисквания към начинаещите няма, условие за добрата игра обаче е качествената видеокарта, която да се справя с рендирането на графичните изображения в реално време. 

Като много интернет потребители феновете на онлайн вселената са изкушени да продължат създадените в мрежата познанства в живота офлайн. Планират се нови срещи на българската EVE общност в бъдеще.

Коментар