Индустрията обяви война на информационното бреме

Лидери от индустрията създадоха организация за изследване на информационното претоварване. Information Overload Research Group (IORG) ще се стреми да намали информационното претоварване в съвременната офис среда, което е основна пречка за продуктивността на служителите.  
Ненужните прекъсвания на работния процес и времето, необходимо за връщане към професионалните задачи, струват на американската икономика $650 милиарда годишно, са изчислили от изследователската компания Basex.
Прекъсванията поглъщат 28% от работния ден на един научен работник.
IORG обединява експерти от индустрията, академици и технологични компании, които търсят решения за увеличаване на продуктивността и качеството на живот в реална среда”, казва Натан Зелдес, президент на новата организация.
Учредителите Xerox, Microsoft, Intel, IBM и други компании ще разработят решения за филтриране и категоризиране на потока от информация – eлектронна поща, sms-и, телефонни разговори и милиони отпечатвани страници ежедневно в глобален мащаб.
Възможен вариант за улесняване на работния процес е намирането на оптималния път между хартията и дигиталното съдържание, смятат от Xerox.
Основаната преди седмица IORG ще популяризира проучвания и напътствия за справяне с информационното бреме.

Коментар