Nokia отвръща на айфон с гама сензорни телефони




Най-големият производител на мобилни телефони в света, Nokia, подготвя за пазара серия от устройства със сензорни екрани, с които да отговори на удара от изключително успешния iPhone на Apple.

Предстоящата да излезе до няколко месеца фамилия телефони ще включва както модели от висок клас, така и бюджетни решения, става ясно от изявление на официални представители на финландската компания, на които се позовава techradar.com.

Първият очакван продукт ще бъде в средния ценови клас, по думите на Кай Оистамо, шеф на мобилното поделение на Nokia. Телефонът се очаква в близките месеци.

В налагането на новата гама сензорни устройства Nokia ще задвижи цялата си корпоративна мощ – позиции на глобалния пазар, марка, производствен капацитет, канали за диситрибуция и развита мобилна платформа, посочват от компанията.

Очакваше се Nokia да представи телефон, подобен на айфон, още през първото полугодие, но информацията на digitimes.com не се потвърди. В края на миналата година Nokia съобщи, че ще добави поддръжка на сензорни екрани в платформата S60 и дори демонстрира с видео клип новия интерфейс.

През април на настоящата година финландския разработчик показа прототип на апарата Tube, който наподобява по външен вид епълския айфон – с голям дисплей, заемащ почти цялата лицева част на корпуса, и без клавиатура. Tube беше забелязан и в дебюта на “Батман: Тъмният рицар” в американските кина миналата седмица.

Коментар