Uber купува огромен брой мерцедеси

В близките години Uber може да се сдобие с поне 100 хиляди автомобила Mercedes-Benz S-Class

В близките години Uber може да се сдобие с поне 100 хиляди автомобила Mercedes-Benz S-Class

Компанията за иновативни услуги Uber е сключила сделка с Daimler AG за доставка на минимум 100 хиляди автомобила Mercedes-Benz S-Class, твърди Manager Magazin, позовавайки се на информирани източници.

Лимузините от S класа струват на пазара в САЩ по около 95 000 долара. Предвид това, сделката между двете компании се оценява най-малко на 10 млрд. долара, без отстъпките.

Според източниците, броят на автомобилите ще бъде 6-цифрен, което означава минимум 100 хиляди, но всъщност сделката може да бъде и за половин милион коли, например.

За сравнение, през миналата година Daimler е продала в целия свят около 100 хиляди автомобила Mercedes-Benz S-Class. Предполага се, че сделката с Uber е за модели от следващо поколение, с напреднали възможности за автопилот.

Макар и без много шум, Daimler работи активно в посока на самоуправляеми коли. Възможно е подобни машини да бъдат допълнително модифицирани за Uber и да станат напълно автономни. При подобен сценарий доставката на колите ще започне след 2020 г.

Коментари по темата: „Uber купува огромен брой мерцедеси”

добавете коментар...

  1. Убер

    Uber е една от най-тъпите фирми за тъпи хора дебили.
    След време ще се пукне и този балон.

  2. Програмист

    Скоро автоматизираните машини ще превземат всичките професии които изискват ръчен труд и не се изисква взимане на решения (въпреки, че шофирането и по-различно). Тогава в света ще има огромен брой нискоквалифицирани хора, от които няма да има нужда и за които няма да има храна и тогава ще настане страшно…

Коментар