Folder Castle – скрива и пази файлове и папки

Компанията MagneticSoft обяви нова версия 3.0 на своя софтуер Folder Castle, с помощта на който потребителите могат да скриват и кодират файлове и папки.
Приложението работи под Windows и пази компютърните файлове от нежелан достъп и унищожаване. Версия 3.0 идва с нов интерфейс на контролния център, който позволява по-удобна навигация и достъп на потребителите до желания ресурс само с едно натискане на мишката.
Най-опасни за сигурността са лицата, които имат физически достъп до компютъра, посочват от разработчика. Антивирусите и защитните стени защитават от заплахите през интернет, но не могат да спрат зложелатели, които разполагат с потребителския акаунт за достъп до системата. Folder Castle е призван да осигури защита от подобна опасност, като пази личните файлове скрити и защитени с парола, така че друг член на семейството или колега в работата да не може да ги види и използва.
Folder Castle използва два метода за защита на данните. Първо, скрива папки, така че любопитните дори да не могат да разберат, че нещо им убягва от погледа. На второ място, приложението може да постави папката в сигурен сторидж, действащ като виртуален драйв, в който потребителите могат да поставят файлове с елементарна операция “drag and drop” и те да се съхраняват там криптирани с 256-битово AES кодиране.
Достъпът до и показването на така съхранените файлове е възможен само с валидна парола. Паролата не може да бъде деактивирана, дори и ако злонамеренето лице изключи батерията, която захранва чипа памет с BIOS-а. Веднъж защитени, файловете не се виждат под Windows, даже и при рестартиране в режима Safe Mode.
Самото приложение Folder Castle може да бъде скрито без следи, ако потребителят активира режима Stealth.
Софтуерът позволява на потребителите да споделят защитени файлове помежду си. За целта се създава защитен сторидж на USB флаш драйв, ZIP драйв или друго устройство и фаловете се съхраняват на него. За да получи достъп до файловете, получателят им трябва да разполага с паролата и копие от Folder Castle на своята локална машина.
Платформа: Windows
Цена: $29.95
Даунлоуд:
Folder Castle 3.0

Коментар