Apple подготвя очила за виртуална реалност

На пазара скоро може да се появат очилата за виртуална реалност от Apple

На пазара скоро може да се появят устройства за виртуална реалност от Apple, за които отдавна в интернет циркулират слухове

Apple е подала заявка за патент на очила за виртуална реалност, съобщи Patently Apple. Документът описва устройство, което работи на принципа на шлема Galaxy Gear VR на Samsung.

Очилата на Apple са достатъчно компактни, а в рамките им са вградени слушалки, като по този начин отпада необходимостта от допълнителна гарнитура.Освен това отстрани са предвидени отвори за извеждане на звук от високоговорителите на смартфона, а отпред има отвор за камерата.

Предполага се, че очилата ще работят в тандем със свързан към тях смартфон, който ще отговаря за възпроизвеждане на картината.

В интернет отдавна циркулират слухове, че Apple ще влезе на пазара на виртуална реалност. Компанията вече има няколко патента в тази област, а през февруари 2016 г. нае професор Дъг Боуман, един от най-известните специалисти по виртуална реалност в САЩ.

Коментари по темата: „Apple подготвя очила за виртуална реалност”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    До 11111:

    Не можеш да вземеш патент за нещо, което вече съществува, дори да не е патентовано. Викат му “prior art”. VR е толкова стара концепция, че едва ли някой може да я патентова.

    За сметка на това, последните години има издадени към 900 патента в областта на VR. Да не искаш да кажеш, че всички са патентовали VR?

    Грам мозък да имаш, ще обърнеш внимание, че статията не обяснява какво точно съдържа патентът на Apple.

  2. 11111

    За пореден път Аппле патентоват нещо чуждо. Скоро ще имат претенции, че а измислили виртуалната реалност. Що не вземат да патентоват показването на изображение върху екран и глеането му, че всички да имм плащат. Много нагли.

Коментар