Финално: Foxconn взима Sharp за $3,5 млрд.

Тайванският гигант в производството на електроника по поръчка Foxconn придоби контролния пакет акции на Sharp след неколкомесечни преговори.

Стойността на сделката възлиза на 3,5 милиарда долара, което е с 20% по-малко от уговореното преди един месец. Тайванската компания ще придобие 66% от акциите на Sharp, като ще плати по 0,77 долара за всяка акция, гласи официалното съобщение.

При обявяване на сделката в края на февруари двете компании се споразумяха за сумата от4,4 млрд. долара, но впоследствие преразгледаха условията, заради необявени по-рано задължения на Sharp и по-големи загуби.

Sharp притежава редица ключови патенти в областта на екраните, които могат да разширят бизнеса с дисплеи на Foxconn. Тайванската компания ще инвестира в Sharp, за да увеличи производствените й възможности на пазара за панели.

В частност, инвестициите ще бъдат насочени към OLED панелите, които се очаква скоро да се появят в смартфоните на Apple – основен клиент на Foxconn. Около две трети от инвестицията на Foxconn ще бъдат насочени именно към производството на панели.

Коментари по темата: „Финално: Foxconn взима Sharp за $3,5 млрд.”

добавете коментар...

  1. aze

    realy

  2. :o)

    Япончетата да почнат да инсталират железни решетки на заводите си…

    Steel wire meshes have been fitted to windows at Foxconn’s factory to stop workers jumping after a rash of suicides believed to be due to harsh management practices

Коментар