Телелинк активно подкрепя здравната общност

Телелинк, съвместно с Майкрософт България, проведоха семинар, посветен на новите възможности за оптимизация на работните процеси в здравните институции чрез технологични решения за модерен начин на работа.

Събитието, което се проведе с столичния хотел „Хилтън, събра ръководители и ключови специалисти от водещи в бранша здравни заведения, които се запознаха с новостите в управлението и защитата на пациентските данни посредством Microsoft Enterprise Mobility Suite, работа с архив на изследвания от образна диагностика чрез Microsoft Azure Backup, както и с решенията за продуктивност, екипна работа и споделяне на знание.

По време на семинара бяха обсъдени текущите предизвикателства пред здравната общност по отношение на рисковете, свързани с дейността, понижаването на разходите, подобрената сигурност и предоставянето на най-висококачествени услуги. Дискутираха се начините за оптимизиране на процесите в болничната и доболнична помощ с помощта на Microsoft технологии, както и подготовката и обучението на младите лекари.

„Постоянно доказваме и надграждаме опита си в предоставянето на иновативни технологични решения за здравните институции. Целта ни е да развиваме тази вертикала, предоставяйки иновативни решения, продукти и услуги, които предоставят реално измерима стойност за институциите“, каза Мирослав Гечев – Мениджър бизнес развитие за „Иновативно здравеопазване“ в Телелинк.

„Продължаваме подкрепата си върху тази ключова индустрия, предоставяйки както свои собствени разработки – например система за позициониране в реално време (RTLS), така и разработки на наши партньори, като представената днес изключително иновативна медицинска маса за виртуални дисекции и образователния портал, които придават едно ново измерение на подготовката и обучението на студенти, медицински специалисти и млади лекари“.