BMW се включи към облака на Microsoft

BMW заложи на облака Azure за мобилното си приложение

BMW включи към облака Azure мобилното си приложение BMW Connected 

Немският автомобилен гигант BMW Group започна да ползва облачните услуги на Microsoft за сметка на Amazon Web Services (AWS), стана ясно миналата седмица на конференцията за разработчици Build 2016 в Сан Франциско.

В частност, мобилното приложение BMW Connected вече е включено към облачната платформа Microsoft Azure. Това е софтуер за iPhone и iPad, който използва база данни на Microsoft и услуги за машинно обучение, за да следи трафика по пътищата, да изчислява времето за пътуване и др.

Облакът Azure предлага набор от инструменти за изграждане на ИТ инфраструктурата на BMW и същевременно позволява мащабиране според потребностите, поясняват от автомобилната компания.

Amazon, от своя страна, коментира, че сделката между BMW и Microsoft няма да повлияе на отношенията й с немския производител и двете компании ще запазят дългосрочното си партньорство.

Според прогноза на IDC, през настоящата година пазарът на облачни услуги ще нарасне до 14,5 млрд. долара, спрямо $11 млрд. през миналата година. Към 2019 г. се очаква пазарът да достигне 27,8 млрд. долара.

Коментари по темата: „BMW се включи към облака на Microsoft”

добавете коментар...

  1. Мухаха

    Ако си мислиш че с Amazon не е била …

  2. Anonymous

    NSA вече и в автомобила ти!

Коментар