Samsung вдига летвата със 70-инчов LCD телевизор

Samsung вдига летвата със 70-инчов LCD телевизор
Това е първият панел с такъв размер за консуматорския пазар
22/08/2006
Първият в света 70-инчов LCD телевизор за консуматорския пазар обяви корейският гигант Samsung Electronics. Досега колоната водеше Sharp с нейния 65-инчов течнокристален TV панел.
Samsung ще покаже новото чудо на международно изложение за дисплеи, което стартира утре в Корея. 70-инчовият LCD поддържа технологията HDTV и в немалка степен е резултат от производствения джойнт-венчър на Samsung и Sony.
Новият LCD осигурява пълната HDTV резолюция 1080p, както и 180 градуса ъгъл на виждане. Видео сигналът се репродуцира с честота 120Hz. За сравнение, конвенционалните HD LCD панели работят на честота 60Hz. Това предимство на Samsung означава, че бързо движещите се видео изображения ще се показват с много по-голяма яснота, отколкото при старите модели.
Производството на 70-инчовия LCD телевизор ще започне през първата половина на 2007 година. Този продукт на Samsung ще конкурира плазмените дисплеи, които принципно имат по-големи размери.
Единствената пречка за масово навлизане на LCD панели с големи размери в домовете ще бъде нуждата от повече място за тях. Макар и скъпи сега, анализаторите очакват подобни продукти да поевтинеят и да станат достъпни за повече хора. 

Коментар