Бивши от Opera пуснаха Vivaldi „за хората”

Vivaldi е бърз и функционален бразуър, който напомня най-добрите времена на Opera

Vivaldi е бърз и функционален бразуър, който напомня най-добрите времена на Opera

Екип от софтуерни разработчици начело с бившия шеф на Opera Software Йон Вон Тецнер пусна финален вариант на браузъра „за хората” Vivaldi.

Новото приложение се отличава с широка функционалност. Версия Vivaldi 1.0 включва функция за бележки, промяна на разположението на адресния ред и панел за табове, както и функция за групиране на табове, която в други браузъри е достъпна само с плъгини.

Vivaldi поддържа също настройваеми „горещи клавиши” и управление с жестове, но тези възможности са налични и при останалите съвременни браузъри.

Външният вид на Vivaldi напомня Opera до версия 12, включително, т.е. преди замяната на енджина Presto с WebKit. Наличен е обичайният панел за бърз достъп, на който се разполагат най-често посещаваните сайтове и кутии съ сайтове.

Потребителят може да създава отделни експресни панели и да ги именува по свое усмотрение. От панела е възможен бърз достъп до табовете историята на сърфиране.

В бъдеще екипът на Vivaldi обещана да разшири функционалността на браузъра, като отчита желанията на потребителите. Ето защо компанията Vivaldi Technologies позиционира своя продукт като „бръузър за хората” и „браузър за приятели”, като това е послание и към почитателите на класическия браузър Opera.

Даунлоуд: Vivaldi

Коментари по темата: „Бивши от Opera пуснаха Vivaldi „за хората””

добавете коментар...

  1. Nik

    Vivaldi е много неудобен браузър !

Коментар