Toyota и Microsoft ще правят колите по-умни

Автомобилите на Toyota ще запомнят навиците на водачите и ще общуват с други коли

Автомобилите на Toyota ще запомнят навиците на водачите и ще общуват с други коли

Японската корпорация Toyota и Microsoft планират да създадат технологичен център в град Плейноу, Тексас. Наречен Toyota Connected, центърът ще обработва информация по проект за автомобилен изкуствен интелект.

Новата технология ще работи с помощта на облачната услуга Azure. Според двете компании, проектът ще освободи хората от тиранията на технологиите.

Обработвайки огромни обеми информация, Azure ще позволи на автомобилите Toyota да запомнят навиците на водачите, както и да общуват с други коли. Във втория случай ще се разчита на технология vehicle2vehicle, която е в основата на самоуправляемите автомобили.

Облачната услуга на Microsoft ще се ползва от Toyota не само в автомобилите, но и за оптимизация на бизнеса на компанията. Очаква се изкуственият интелект на база Azure да подобри работата на маркетолозите, дилърите и корпоративните автопаркове.

Самият изкуствен интелект за автономните коли се разработва от изследователския център Toyota Research Institute, който функционира от януари тази година.

В бликите пет години японската компания планира да вложи един милиард долара за развитие на новия си център. Товарни автомобили с функция за автономно управление се очакват на пазара през 2020 г.

Коментари по темата: „Toyota и Microsoft ще правят колите по-умни”

добавете коментар...

  1. Абсурд

    Майкрософт може само да съсипва продукти, не може да ги създава!
    Ако “Apple” се заеме с подобен проект тогава ще има успех 100%

  2. Anonymous

    M$ винаги се имат за “умни” затова и продуктите им правят това, което M$ мисли, че трябва да се направи, а не това, което иска потребителя. Очаквайте ако искате да стигнете до Карлово, колата да ви каже “С оглед вашите интереси и по-приятно изживяване, днес ще отидете в Каспичан. BSOD.”.

  3. Anonymous

    Big Brother вече е и зад волана.

  4. Уруд

    Край Toyota ке умре 😀

Коментар