IKEA ни пренася във виртуална кухня

Потребителите на Ikea VR Experience могат да променят цвета на шкафчетата в различни кухни и да ги разглеждат с очите на дете или възрастен

Потребителите на Ikea VR Experience могат да променят цвета на шкафчетата в различни кухни и да ги разглеждат с очите на дете или възрастен

Холандската компания за мебели IKEA пусна първото си приложение за виртуална реалност за очилата HTC Vive. Наречено Ikea VR Experience, приложението пренася потребителите във виртуална кухня с реални размери.

Ikea VR Experience стъпва на енджина Unreal Engine 4 от Epic Games. Потребителите могат да променят цвета на шкафове и чекмеджета в различни кухни и да ги разглеждат с очите на дете или възрастен.

IKEA разполага в момента с няколко инструмента за точно триизмерно проектиране на кухни и гардероби и други помещения. Приложението Ikea VR Experience все още не поддържа подобно разнообразие, но в бъдеще вероятно ще придобие по-широк обхват.

Първото VR приложение на компанията има за цел да събира отзиви, които ще помогнат на IKEA да разбере в каква посока да се развива, пише TheVerge.com.

Виртуалната реалност се развива много бързо и след пет-десет години ще стане нещо обичайно в живота на хората, споделя Йеспер Бродин, управляващ директор на шведското подразделение на IKEA.

Компанията очаква виртуалната реалност да изиграе важна роля при общуването с клиентите. Те могат, например, да я ползват за изпробване на различни решения в домашния интериор, преди да ги купят.

Приложението Ikea VR Experience е достъпно за сваляне безплатно в Steam. Компанията ще го обновява постоянно.

Коментари по темата: „IKEA ни пренася във виртуална кухня”

добавете коментар...

  1. Yes

    Да, холандска, с шведски корени 🙂

  2. Beyond

    “Холандската компания за мебели IKEA …”

    Холандска?

Коментар