Умни устройства свалят сметките за газ

Семействата могат да да намалят сметките си за енергия чрез умни устройства и интернет приложение

Семействата могат да намалят сметките си за енергия чрез умни устройства и интернет приложение

Умни устройства пестят енергия и пари на газифицираните домакинства, съобщиха от компанията Овергаз.

Терморегулатори от ново поколение запомнят потребителското поведение и контролират газовия котел така, че при постоянно отопление да консумира по-малко енергия напълно автоматично.

Посредством интернет приложение и интелигентни енергоспестяващи функции устройствата помагат на семействата да намалят сметките си за енергия.

Приложението показва в реално време какво е потреблението на газ за отопление и за подгряване на битова вода. Терморегулаторите контролират консумацията на синьо гориво в дома, включително и според температурата навън.

Данните на газовите компании сочат, че с интелигентното регулиране ефективността на отопление в дома се повишава с до 4%, а сметките се понижат с 10-15%.

В рамките на месеците април и май в 6 града в страната – София, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Кюстендил и Монтана, енергийни консултанти ще разясняват как с помощта на умните устройства битовите потребители могат да оптимизират разходите си за енергия.

Експертите ще съветват семействата как да открият потенциали за икономия в домакинството си и как да спестят над 800 лева при избор на високоефективно газово оборудване за жилищата си.

Коментари по темата: „Умни устройства свалят сметките за газ”

добавете коментар...

  1. Гергана Петкова

    И струват от 500 лева нагоре. Куул!

Коментар