Стара френска АЕЦ става завод на Tesla?

Илон Мъск получи предложение от френския министър на енергетиката Сеголен Роял да преоборудва стара АЕЦ в завод за електромобили

Илон Мъск получи предложение от френския министър на енергетиката Сеголен Роял да преоборудва стара АЕЦ в завод за електромобили

Франция предлага на Tesla Motors да преоборудва стара АЕЦ в завод за производство на електромобили, стана ясно от изявление на министъра на екологията, устойчивото развитие и енергетиката Сеголен Роял.

Според френския министър, производствената линия на Tesla Motors ще се помести отлично в сградата на старата атомна централа Fessenheim в Елзас, която ще бъде затворена тази година.

След новината за затварянето на АЕЦ-а в Елзас работниците от предприятието излязоха на масови протести, разбирайки, че ще загубят местата си.

Идеята за преобразуване на централата в завод за електромобили вече е обсъдена с Илон Мъск, шeф на Tesla, и сега предстои предложението да бъде разгледано от борда на директорите на американската компания.

По-рано Илон Мъск разкри намерението си да построи завод в Европа, споменавайки Елзас, но уточни, че все още няма ясен план.

Франция е най-големият пазар на електромобили в Европа, благодарение на това, че правителството субсидира с до 10 хиляди евро покупката на подобни автомобили.

Коментари по темата: „Стара френска АЕЦ става завод на Tesla?”

добавете коментар...

 1. link

  сега предстои предложението да бъде разгледано от борда на директорите на американската компания.

  Мъск :
  чакай сега борда
  чакай баба ми какво ще каже
  чакай кучето ми какво ще каже
  чакай папагала на съседката какво ще каже
  отлагането културен отказ.

 2. link

  Рено/Ситров/Пежо немогат да измислят една електричка ?

 3. :o)

  гледам нахилили са се …сигурно я е треснал 😀

 4. Павел

  Да вземе и нашата Белене!

Коментар