G2 Mini PC – необичайно компютърче с Windows 10

Миниатюрният G2 Mini PC се предлага с предварително операционна система Windows 10

Миниатюрният G2 Mini PC се предлага с предварително инсталирана операционна система Windows 10

Компютри във всевъзможни формати се предлагат вече на пазара. G2 Mini PC е поредният необичаен модел, изпълнен във вид на малко цилиндърче, което може да се побере и в джоба. Да, и Apple предлага подобен компютър, но в настолен вариант.

Компактният и симпатичен G2 Mini PC с цена около 100 долара идва с предварително инсталирана операционна система Windows 10 и завидни характеристики, предвид малките размери на устройството.

G2 Mini PC предлага разнообразие от портове - USB, HDMI, LAN и слот за карти памет, плюс безжична връзка

G2 Mini PC предлага разнообразие от портове – USB, HDMI, LAN и слот за карти памет, плюс безжична връзка

В цилиндъра е вграден четириядрен процесор Intel Atom Z3735F Bay Trail с максимална тактова честота 1,8GHz и интегриран графичен блок Intel HD Graphic (GPU), допълнен от 2GB оперативна памет (RAM) и 32GB флаш-базирана памет, която може да се разширява с карти с капацитет до 128GB.

G2 Mini PC може да се ползва за най-различни цели – като обикновен компютър или ТВ приставка, свързан към монитор или телевизор през HDMI интeрфейс. Предимство на подобно устройство е лесното му пренасяне, както и фактът, че заема минимално място.

G2 Mini PC е удобен и за правене на снимки и видео, благодарение на вградената HD 2MP камера

G2 Mini PC е удобен и за правене на снимки и видео, благодарение на вградената HD 2MP камера

В допълнение, G2 Mini PC е удобен и за правене на снимки и видео. Моделът разполага с вградена камера с резолюция HD 2MP. Освен това малката джаджа поддържа безжични комуникации Wi-Fi – 2,4GHz и 5,8GHz, както и Bluetooth 4.0 за връзка с компютри, мобилни телефони, клавиатура и други устройства.

С наличните 4 порта USB 2.0 няма да имате проблем с прехвърлянето на данни или свързването на периферни устройства към цилиндъра, който между другото поддържа включване на външен HDD с капацитет до 3TB. Предвидени са още порт RJ45 за свързване към жична локална мрежа и стандартен 3,5-мм аудио порт.

G2 Mini PC е невероятно малък - има размери 8,60х8,60х12,90 см и тежи само 281 грама

G2 Mini PC е невероятно малък – има размери 8,60х8,60х12,90 см и тежи само 281 грама

G2 Mini PC има размери 8,60х8,60х12,90 см и тежи само 281 грама. Компютърът е достъпен в момента на промоционална цена от $100,56 (с отстъпка 48% от стандартната цена $194,63) за клиенти от цял свят. Комплектът включва самото устройство, HDMI кабел, захранващ адаптер и ръководство за потребителя.

Коментар