Малкият Eee PC ще работи цял ден на батерия

Мини лаптоп, който ще издържа цял ден работа с едно зареждане на батерията, планира да пусне тази есен тайванската компания Asus. Новият модел на популярния Eee PC ще бъде значително усъвършенстван, съобщава сайтът digitimes.com.
Освен това Asus ежемесечно ще обновява както софтуера за своите мини лаптопи, така и хардуера, твърдят източници о тайванската ИТ индустрия. Все още не е известно как това ще се отрази на цените на моделите.
С излизането си на пазара Asus Eee PC формира нов клас мобилни компютри. Наричани мини лаптопи или нетбуци, тези устройства са компактни и леки, но също така и евтини. В момента почти всички големи производители вече имат свои модели на мини лаптопи, като най-ниската обявена досега цена е 300 долара за базов модел с флаш базиран драйв, вместо твърд диск.
Предлагат се конфигурации както с Linux, така и с Windows XP – именно заради този клас компютри Microsoft удължи живота на операционната система XP.
На българския пазар първият модел на Asus Eee PC със 7-инчов екран, 4 GB флаш драйв, Wi-Fi и предварително инсталирана Linux система се предлага за около 460 лева.

Коментар