Фенове на iPhone се събират във Варвара

Първата среща на българските фенове и хакери на мултимедийния телефон от Apple ще се проведе от 4-ти до 7-ми септември във Варвара, на Южното Черноморие.
Срещата, наречена iPhoff, е организирана от най-големия клуб на потребители на iPhone – iphone-bulgaria.com, със спонсорство от RipDev, издател на българския интерфейс за телефона и разработчик на Installer – най-популярното приложение за инсталиране на програми извън официалния AppStore на Apple.
Организаторите на срещата я виждат като офлайн събитие с “изненади и силно международно положение”. Изборът на мястото не е случаен, тъй като именно във Варвара беше отключен първият iPhone в България през лятото на 2007 г. само няколко часа след като американският хакер Джордж Хотц публикува своя хардуерен метод за отключване на устройството.
Феновете на iPhone се събират, за да споделят впечатления и потребителски опит, трикове за персонализация и, разбира се, да си прекарат добре. На iPhoff ще бъде представен новият софтуер за българизация, съвместим с версия 2.0 на операционната система за телефона.

Коментар