Софтуер на Ericsson подобрява видео услугите

Видео решението MediaFirst на Ericsson може да бъде внедрено в  частен облак, публичен облак, както и на клиентска платформа

Видео решението MediaFirst на Ericsson може да бъде внедрено в частен облак, публичен облак, както и на клиентска платформа

Ново софтуерно решение на Ericsson кодира видео с ултра високо качество и доставя съдържанието до клиенти във всяка точка на света, съобщиха от шведската компания.

Ericsson MediaFirst Video Processing е единственото решение, което управлява и поддържа всякакви компютърни платформи и медии и може да бъде внедрявано в частен облак, публичен облак, както и на клиентска платформа.

Софтуерът включва богат набор от възможности за видео обработка и резултати от изследвания на видео компресията. То допълва Ericsson MediaFirst TV Platform, за да създаде гъвкави, облачно-базирани ТВ изживявания за потребителите.

Ericsson MediaFirst Video Processing се състои от три основни елемента: софтуерно управление и работни процеси; пакет от алгоритми за видео кодиране и функции за обработка; средства за поддръжка за всякакви компютърни платформи и медии.

Индустрията гравитира към IP-базирани, изцяло софтуерни работни процеси и решения като Ericsson MediaFirst Video Processing ще играят ключова роля за собствениците на съдържание, разпространителите и доставчиците на услуги, които искат да развиват своите инфраструктури за видео съдържание.

Решението на Ericsson разширява обхвата на мрежата и възможностите за доставка на услуги, като същевременно намалява оперативната сложност, цената на услугата и продължителността на времето, необходимо за въвеждането на услуги на пазара.

Това е първият продукт, създаден в резултат на интеграцията на портфолиото за компресиране на Ericsson и софтуер-базираното кодиране на Envivio, след придобиване на компанията в края на 2015 г.

Коментар