Fibank въвежда платформа за дигитални плащания

Първа инвестиционна банка стартира първа по рода си у нас услуга за дигитални плащаня

Първа инвестиционна банка стартира първа по рода си у нас услуга за дигитални плащаня

Първа инвестиционна банка (Fibank) и MasterCard стартират иновативна платформа за електронни плащания. Клиентите могат да използват своите смартфони с NFC технология като средство за разплащане на всички терминали с безконтактна функция, които приемат MasterCard.

Подобна платформа за дигитални плащания се предлага за първи път в България и на Балканите, обявиха двете компании на пресконференция по-рано тази седмица.

„Fibank разработи своя собствена услуга – Digital Payments. Тя позволява на клиентите да управляват дигитална банкова карта чрез мобилно приложение на своите телефони. След активиране на приложението, те могат да правят плащания през мобилното устройство. Плащанията с услугата на Fibank и MasterCard могат да бъдат извършвани на всички видове терминали приемащи безконтактни карти”, поясни Светослав Молдовански, изпълнителен директор на Fibank.

Въвеждането на дигитални карти от Fibank и MasterCard е крайъгълен камък за сферата на разплащанията в България, тъй като това иновативно решение ще даде възможност на потребителите да извършват сигурни безконтактни плащания чрез използване на мобилен телефон, коментира от своя страна Ваня Манова, регионален мениджър на MasterCard за България и Македония.

Според изследването MasterIndex 2015, 66% от картодържателите биха искали да извършват мобилни плащания, което означава, че българските потребители имат готовност и желание да възприемат такава технология, допълни тя.

Безконтактните плащания на MasterCard се приемат в 74 страни и повече от 4 милиона търговски обекта по света. Само в Европа те са на разположение в 40 държави, като вече има повече от 10 държави с по над 5 милиона безконтактни карти или устройства.

Коментар