СМГ отвори зала за занимания с роботи

Заниманията с роботи помагат на децата да навлязат в необятната сфера на технологиите

Заниманията с роботи помагат на децата да навлязат в необятната сфера на технологиите

Специална зала за занимания с роботи беше открита в Софийската математическа гимназия тази седмица с подкрепата на софтуерния гигант SAP.

Инициативата цели да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите чрез занимания с роботика и Lego роботика. „Стремим се да стимулираме учениците да прекарват колкото се може повече време в училище, да им е приятно тук и да развиват все повече своите умения”, сподели Антони Стоянов, директор на СМГ.

По-напреднали в роботиката ученици от гимназията демонстрираха Lego робот, сглобен за един час специално за откриването. Роботът може да засича приближаващи се до него обекти и да ги отблъсква.

Заниманията с Lego роботи помагат на децата от ранна възраст, още от четвърти клас, да навлязат в необятната сфера на технологиите. Те развиват различни умения като програмиране, проектиране на роботи и представяне на проекти, както и работата в екип, коментира Радослав Николов, изпълнителен директор на развойния център на SAP в България.

От миналата година SAP провежда и програмата „Роботика за България”, в рамките на която почти 20 училища в страната получиха Lego комплекти и сформираха отбори по Lego роботика.

Коментар