Ericsson внедри 40 Gbps решение в мрежата на Дойче Телеком

Шведската компания Ericsson внедри 40 Gbps WDM решение в опорната мрежа на оператора Дойче Телеком. Пускането в експлоатация на системата идва след детайлни тестове, оптимизация и системна интеграция, съобщиха от Ericsson.
Платформата Marconi MHL 3000 поддържа скорост 40 Gbps и ще осигури необходимия капацитет за трафик на информация в опорните мрежи, за да се посрещнат нарастващите нужди от страна на бизнеса и домашните потребители, ползващи нови мултимедийни услуги.
Ericsson е един от доставчиците на WDM оборудване за Дойче Телеком от 2005 година насам. 40 Gbps технология е ключова за мрежите от ново поколение. Решението Marconi MHL 3000 дава възможност на немския оператор да внедри високоефективна IP мрежа с 40 Gbps свързване в съществуващата ROADM инфраструктура.
Дойче Телеком е един от операторите, които първи преминават към мрежите от следващо поколение. “40-гигабитовите WDM решения за задължителни в този процес, тъй като позволяват рентабилно разрастване на мрежите – както по отношение на капиталовите разходи, така и на тези за експлоатация”, коментира Торстен Сауер, началник отдел „Глобални клиенти” в Ericsson.
Оператори от цял свят планират въвеждане на 40Gbps WDM технология, която ще увеличи капацитета на мрежите им, за да могат да посрещат бързо нарастващите нужди от широколентова връзка с висок капацитет за трафик на информация.

Коментар