Intel Security Unifier – следи за сигурността на хардуера

Intel Security Unifier предотвратява изтичането на чувствителни данни, като се грижи хардуерът да работи с актуалния софтуер за сигурност

Intel Security Unifier предотвратява изтичането на чувствителни данни, като се грижи хардуерът да работи с актуалния софтуер за сигурност

Intel Security Unifier е приложение, което сканира компютъра, за да установи дали са налични последните софтуерни компоненти за сигурност на Intel. Подобна програма може да ни предпази от изтичане на чувствителна информация при работа с хардуера.

Инсталацията на Intel Security Unifier не изисква специални познания и протича бързо. След това приложението е достъпно от системната лента със задачи (System Tray), а при първоначално стартиране проверява автоматично хардуерните Intel компоненти.

Програмат включва няколко модула – Technology Access, Dynamic Application Loader, Identity Protection Technology и Management Engine. Тяхната задача е да разпознаят Intel хардуера заедно със софтуерните версии, с които работи.

За да функционира, Intel Security Unifier изисква връзка към интернет. Препоръчително е също така да имате инсталирана последната версия на .NET Framework.

След сканирането, програмата дава инструкции за обновяване на софтуерните компоненти, така че да бъдат затворени наличните уязвимости, които дават шанс на хакерите.

В заключение, Intel Security Unifier е полезен инструмент за предотвратяване на изтичането на чувствителни данни, които не могат да бъдат защитени чрез хардуерно-базираната автентикация, а по пътя на обновяване до последните версии на софтуера за сигурност.

Даунлоуд: Intel Security Unifier

Коментар