Шефът на Apple на крака при компартията на Китай

Тим Кук ще се опита да благоразположи китайските власти към Apple в лична среща с ръководството на управляващата партия

Тим Кук ще се опита да благоразположи китайските власти към Apple в лична среща с ръководството на управляващата партия

Влошеният бизнес на Apple в Китай принуди Тим Кук да поиска среща с ръководството на компартията, която управлява страната.

Главният изпълнителен директор на Apple ще посети този месец Пекин, където ще разговаря с представители на правителството и комунистическата партия, предаде Ройтерс.

Времето и маршрутът на пътуването на са избрани случайно от Тим Кук. Напоследък американската компания се сблъска с трудности с продажбите на най-големия външен пазар.

Проблемите в Китай внасят съмнения у анализаторите, че Apple ще съумее да поддържа ръст на бизнеса си. Ето защо посещението в Китай е особено важно за Apple.

Продажбите на смартфони с водещия бранд намаляха, в резултат на което приходите на компанията за тримесечието паднаха с 12,8%, а чистата печалба – с 23%. Онлайн услугите Apple iBooks Store и iTunes Movies бяха блокирани в Китай, като за капак Apple не можа да защитни в съда ексклузивното си право върху търговската марка iPhone на пазара в страната.

Показателно е също така, че милиардерът Карл Айкан заяви в скорошно интервю за CNBC, че е продал всичките си акции в Apple, тъй като се опасява, че забавянето на китайската икономика и действията на правителството ще затруднят бизнеса на Apple.

Коментари по темата: „Шефът на Apple на крака при компартията на Китай”

добавете коментар...

  1. :)

    Anonymous…. Точно затворената екосистема е най-големият плюс.

  2. Мост_строй

    Титаник вече е ударил аисберга.
    Ама всичко е ок щом оркестъра свири.

  3. Fero

    Вече е ясно кой командва

  4. Anonymous

    Закъсаха го ябълките с тая затворена екосистема !!!

Коментар