РС пазарът слезе на нивото от 2011 г.

Продажбите на РС и таблети през първото тримесечие възлизат на 101 млн. броя

Apple оглавява пазара на персонални компютри и таблети през първото тримесечие

Пазарът на персонални компютри, вкл. таблети, през първото тримесечие на годината слезе до нивото на периода април-юни 2011-та, сочи нов анализ на компанията Canalys.

Продажбите на РС и таблети през тримесечието възлизат на 101 млн. броя, което е с 13% по-малко спрямо същия период на предходната година. Нещо повече, този обем приравнява Q1’2016 до второто тримесечие на 2011 г., отбелязва Canalys.

Лидер на пазара е Apple, най-вече заради таблетите. Компанията е доставила общо 14 млн. компютъра, като регистрира спад от 17%. На второ място е Lenovo, която отстъпва само с 25 000 устройства на Apple, но не се уточнява колко е спадът при нея.

В топ 5 на РС доставчиците попадат още HP, Dell и Samsung. Наблюдава се силен спад в продажбите на таблети – с около 15%. В същото време сегментът на хибридните устройства, които съчетават ноутбук и таблет, е нараснал с 13%.

Коментари по темата: „РС пазарът слезе на нивото от 2011 г.”

добавете коментар...

  1. Трубадуров

    И таблетите, като категория компютри, и телефоните, като компютри и комуникационни устройства си имат своето приложение. Ако прекарваш на ден по 2 часа в метрото или в автобуса много бързо го осъзнаваш. Все пак съществуването им н е е някаква снобска измислица. не, че не мога и без тях, ама една книга да прочета слушайки музика през това време си е приятно удоволствие. Пък ако ще и на Мусала да се намирам. Или на палатка на Резово.

  2. Йордан

    Не мога да повярвам, че все още има хора, склонни да дават пари за таблети и телефони.

Коментар